Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά του GitHub από τη Microsoft

05 Ιούν 2018

Επιβεβαιώθηκε η εξαγορά του GitHub από τη Microsoft

Posted by with - in News

Τέλος στην σχετική φημολογία έδωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η Microsoft, επιβεβαιώνοντας ότι πράγματι προχώρησε στην εξαγορά του GitHub, του μεγαλύτερου αποθετηρίου κώδικα στον κόσμο σήμερα, για $7,5 δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να είναι αυτή του LinkedIn, που η Microsoft απέκτησε πριν από δύο χρόνια έναντι $26,2 εκατομμυρίων.

Η σχετική κίνηση για αρκετούς αναλυτές δεν είναι σε καμία περίπτωση παράλογη, αφού η Microsoft πρόσφατα διέκοψε τη λειτουργία του δικού της αντίστοιχου αποθετηρίου, του Codeplex, ενώ η ίδια έχει συνεισφέρει αρκετό κώδικα στο GitHub, στο πλαίσιο και μιας γενικότερης στροφής της προς το open source μοντέλο.

Ας σημειωθεί ότι πολλοί μεγάλοι ανταγωνιστές της Microsoft, όπως οι Google, Apple και Amazon, διαθέτουν κι αυτές κώδικα στο GitHub, ενώ αρκετοί φορείς, κυρίως από τον χώρο του FOSS, αντιμετωπίζουν με επιφυλάξεις την εξαγορά.

Σύμφωνα με πηγές, η κύρια αιτία της συγκεκριμένης επιχειρηματικής κίνησης πάντως, συνδέεται με την προσπάθεια της Microsoft να προωθήσει προϊόντα και υπηρεσίες της στους developers, καθώς και να φέρει αρκετούς από αυτούς κοντά στην πλατφόρμα των Windows 10 και των Universal Windows Apps.

Πηγή: http://gr.pcmag.com

Comments are closed.