Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Το Facebook εγκαταλείπει την ιδέα ενός ξεχωριστού News Feed

04 Μάρ 2018

Το Facebook εγκαταλείπει την ιδέα ενός ξεχωριστού News Feed

Posted by with - in News

Το Facebook σταματά το επίμαχο πείραμά του, στο πλαίσιο του οποίου εδώ και μήνες είχε αφαιρέσει από το News Feed των χρηστών του σε έξι χώρες τις ειδήσεις από επαγγελματικά μέσα ενημέρωσης, μια ιδέα που είχε επικριθεί ως «οργουελική».

Οι έξι χώρες είναι η Σρι Λάνκα, η Γουατεμάλα, η Βολιβία, η Καμπότζη, η Σερβία και η Σλοβακία. Στις χώρες αυτές, από πέρυσι τον Οκτώβριο, το News Feed στο Facebook είχε «σπάσει» στα δύο. Στο «κανονικό» υπήρχαν μόνο αναρτήσεις από συγγενείς και φίλους αλλά όχι από ΜΜΕ. Είχε δημιουργηθεί ένα δεύτερο News Feed με την ονομασία Explore, όπου υπήρχε το περιεχόμενο από τα επαγγελματικά ΜΜΕ, επιχειρήσεις και άλλους οργανισμούς. Φαίνεται όμως πως το πείραμα απέτυχε αφού οι χρήστες δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα posts που έβλεπαν και ισχυρίστηκαν πως δεν τους βοηθάει πραγματικά να συνδεθούν περισσότερο με τον κοινωνικό τους κύκλο.

Έτσι, το Facebook αποφάσισε να τερματίσει το project και θα προσπαθήσει αντί αυτού να εμφανίζει περισσότερα posts από φίλους και γνωστούς και λιγότερα από επιχειρήσεις, brands και media στο ίδιο feed, προχωρώντας σε περισσότερα tests και δοκιμές.

Πηγή : https://unboxholics.com

Comments are closed.