Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για την ειδοποίηση εγκατάστασης των Windows 10

23 Μάι 2016

Ό,τι πρέπει να γνωρίζεις για την ειδοποίηση εγκατάστασης των Windows 10

Posted by with - in News

Το τελευταίο χρονικό διάστημα τα Windows 7 μας έβγαζαν μία ειδοποίηση για την εγκατάσταση του νέου λειτουργικού της Microsoft, Windows 10 ώσπου κάποια στιγμή ο υπολογιστής μας πήρε την πρωτοβουλία και ξεκίνησε την εγκατάσταση τους αυτόματα. Χαμός!

Παρακάτω σας έχουμε απαντήσεις στα ερωτήματά σας τόσο αν σας αρέσουν τελικά ή όχι τα Windows 10, όσο και ποιες προϋποθέσεις θα πρέπει να πληρεί ο υπολογιστής σας για να γίνει η εγκατάσταση του νέου λειτουργικού.

 1. Είναι δωρεάν;
  Η ειδοποίηση των windows 10 είναι για την δωρεάν αναβάθμισή του λειτουργικού σας. Μετά τις 29/7/2016 θα βγουν κανονικά στο εμπόριο με την τιμή που τους αναλογεί.
 2. Η συσκευή μου ξεκίνησε να εγκαθιστά τα windows 10 αυτόματα, χωρίς την έγκρισή μου, τι να κάνω;
  Οι χρήστες των windows 10 Home δεν είναι σε θέση να αναβάλλουν την εγκατάσταση των windows 10, οπότε κάποια στιγμή η αναβάθμιση θα ξεκινήσει αυτόματα. Μην πανικοβάλλεστε όμως, η συμβολή σας για την ολοκλήρωση του update θα είναι απαραίτητη, οπότε θα μπορέσετε να ακυρώσετε την εγκατάστασή τους. Οι χρήστες Windows 10 Pro και Enterprise θα μπορούν να αναβάλουν την εγκατάσταση.
 3. Έχει κολλήσει η διαδικασία εγκατάστασης των windows 10. Τι πρέπει να κάνω;
  Σε αυτή την περίπτωση,επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας ή επισκεφθείτε το κατάστημά μας, και ένας απο τους τεχνικούς μας θα σας βοηθήσει.
 4. Δεν μου άρεσαν τα windows 10 και θέλω να επιστρέψω στα windows 7/8.1, πως θα τα απεγκαταστήσω;
  – Για την απεγκατάσταση Windows 10 το μόνο που χρειάζεται είναι να πάμε στο Start Menu -> Ρυθμίσεις -> Ενημέρωση και ασφάλεια
  – Πηγαίνουμε στην επιλογή “Αποκατάσταση”, όπου θα βρούμε την “Επιστροφή στα Windows 7” (ή τα Windows 8.1, αντίστοιχα). Κάνουμε κλικ στο “Γρήγορα αποτελέσματα”.
  – Η Microsoft θέλει να ξέρει για ποιο λόγο θέλουμε την απεγκατάσταση Windows 10.  Οπότε επιλέγετε κάποια περίπτωση απο τις επιλογές που μας δίνει, ή γράφετε μία δική σας περίπτωση. – Εάν δεν θέλετε να αναφέρετε κάτι, δεν θα επηρεάσει την απεγκατάσταση.
  – Η Microsoft  κατά την διαδικασία έναρξης της απεγκατάστασης, προειδοποιεί ότι μπορεί να μην γίνει ολική επαναφορά. Πατάτε “Επόμενο” για να συνεχιστεί η διαδικασία έναρξης της απεγκατάστασης.
  – Σε περίπτωση που είχατε κάποιο συνθηματικό στο προηγούμενο λειτουργικό σας, είναι καλό να το θυμάστε.
  – Πατήστε το κουμπί “Επιστροφή…” για να ξεκινήσει η διαδικασία επαναφοράς της προηγούμενης έκδοσης των Windows που διαθέτατε.
  – Το σύστημα θα κάνει επανεκκίνηση. Ανάλογα με την ταχύτητα του δίσκου και του υπολογιστή μας, η επαναφορά μπορεί να γίνει σε λιγότερα από 5 λεπτά.
  – Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, θα κάνει ακόμα μια επανεκκίνηση το σύστημά σας και θα φορτώσει την προηγούμενη έκδοση των Windows.
 5. Χρησιμοποιώ tablet με windows 8.1 αλλά δεν θέλω να εγκαταστήσω τα windows 10. Τι πρέπει να προσέξω;
  Αν είστε χρήστης φοριτής συσκευής tablet, mobile phone, laptop που βρίσκεται σε σύνδεση data ή με χρέωση θα πρέπει να απενεργοποιήσετε τα αυτόματα updates προκειμένου να αποτρέψουν το download του Windows 10 installer και έτσι να αποφευχθούν υπέρογκες χρεώσεις.
 6. Θέλω να κάνω αναβάθμιση το λειτουργικό μου στα windows 10. Θα έχω πρόβλημα με τα αρχεία μου,τις εφαρμογές ή και τις συσκευές μου;
  Αν αποφασίσετε να κάνετε αναβάθμιση σε windows 10, δεν θα χάσετε κανένα αρχείο απο τον υπολογιστή σας.
  Για λεπτομέρειες σχετικά με τις συγκεκριμένες συσκευές και εφαρμογές σας, ανατρέξτε στην αναφορά συμβατότητας που αποτελεί μέρος της εφαρμογής “Απόκτηση των Windows 10“. Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε την εφαρμογή Απόκτηση τωνWindows 10, επιλέξτε το μενού στην επάνω αριστερή γωνία της εφαρμογής και μετά επιλέξτε Έλεγχος του υπολογιστή σαςΟ υπολογιστής σας είναι έτοιμος) για να δείτε τυχόν γνωστά ζητήματα συμβατότητας και προτεινόμενες λύσεις.
  Εναλλακτικά, επισκεφθείτε το κατάστημα της Tech Place και συμβουλευτείτε τους τεχνικούς της που είναι πρόθυμοι να σας εξυπηρετήσουν.
 7. Ποιες προδιαγραφές πρέπει να πληρεί το σύστημά μου για την εγκατάστασή τους;
  Επεξεργαστής: 1GHz ή ταχύτερος ή SoC
  RAM: 1 gigabyte (GB) για 32 bit ή 2 GB για 64 bit
  Χώρος στον σκληρό δίσκο: 16 GB για λειτουργικό σύστημα 32 bit ή 20 GB για λειτουργικό σύστημα 64 bit
  Κάρτα γραφικών: DirectX 9 ή μεταγενέστερη έκδοση με πρόγραμμα οδήγησης WDDM 1.0
  Οθόνη: 800×600

Για όποιο πρόβλημα αντιμετωπίσετε κατά την εγκατάσταση ή απεγκατάσταση του νέου λειτουργικού Windows 10, οι τεχνικοί της Tech Place είναι στη διάθεσή σας για να δώσουν λύση σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε, είτε με τους drivers των συσκευών σας, είτε με τις εφαρμογές σας είτε και με τη διαδικασία της εγκατάστασης/απεγκατάστασης του λειτουργικού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2541107066

Δ/νση: Μιχ. Καραολή 68, Ξάνθη

email: info@techplace.gr

Comments are closed.