Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Quest nano PC: Συνδυάζει την ευελιξία ενός φορητού με τις δυνατότητες σταθερού υπολογιστή

13 Οκτ 2015

Quest nano PC: Συνδυάζει την ευελιξία ενός φορητού με τις δυνατότητες σταθερού υπολογιστή

Posted by with - in News

Μια προσιτή λύση, σε απάντηση και της σταθερά αυξανόμενης ζήτησης για mobile και οικονομικά μοντέλα ηλεκτρονικών υπολογιστών

H Info Quest παρουσίασε πρόσφατα στην ελληνική αγορά το nano PC, το οποίο έρχεται να γεφυρώσει τα πλεονεκτήματα των φορητών και σταθερών σταθμών εργασίας, καλύπτοντας την ανάγκη για φορητότητα, χωρίς συμβιβασμούς στις απαιτήσεις και τις δυνατότητες. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα Windows PC σε μέγεθος ενός USB Stick. Μικρότερο και ελαφρύτερο από ένα smartphone, το Quest nano PC μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε τηλεόραση ή μόνιτορ (μέσω θύρας HDMI) και μαζί με ένα ασύρματο πληκτρολόγιο και ποντίκι να τη μεταμορφώσει σε έναν ένα προηγμένο λειτουργικό υπολογιστή, ικανοποιώντας ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων, τόσο σε επίπεδο οικιακής χρήσης, όσο και επαγγελματικής.  

Οι χρήσεις του είναι πολλές και διαφορετικές:

-Στο σαλόνι, αναβαθμίζει την τηλεόραση σε μία συσκευή πολύ πιο «smart» από  οποιαδήποτε smart TV, επιτρέποντας την πλοήγηση στο Internet, τη διαχείριση των e-mails, social media κλπ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως media player, μοιράζοντας ψηφιακό περιεχόμενο (ταινίες, μουσική, φωτογραφίες).

-Στο φοιτητικό δωμάτιο, σε συνδυασμό με ένα μόνιτορ, πληκτρολόγιο και ποντίκι, μπορεί να αποτελέσει την ιδανική λύση για διασκέδαση και δουλειά.

-Στο γραφείο, χάρης το μικρό μέγεθος και την ελάχιστη ενέργεια που καταναλώνει αποτελεί τον ιδανικό σταθμό εργασίας για θέσεις με βασικές απαιτήσεις εφαρμογών γραφείου. Μπορεί ακόμα να λειτουργήσει ως εργαλείο παρουσιάσεων, αφού μπορεί να συνδεθεί μέσω θύρας HDMI σε βιντεοπροβολέα.

«Το Quest nano PC αποτελεί μια ελκυστική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν ένα μικρό σε μέγεθος και αθόρυβο σταθμό εργασίας, ο οποίος καταναλώνει ελάχιστο ρεύμα, διαθέτει επιδόσεις και ντιζάιν. Επίσης, λόγω του μικρού βάρους μπορεί να μεταφερθεί παντού. Και όλα αυτά σε τιμή εντυπωσιακά χαμηλή», λέει ο κ. Βλαδίμηρος Γράβαρης, product marketing manager στον τομέα των PCs στην Info Quest Technologies.

Σημειώνεται ότι, η ελληνική αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών φέτος και ιδιαίτερα το πρώτο εξάμηνο οδηγήθηκε από την ύπαρξη επιδοτούμενων κοινοτικών προγραμμάτων, όπως αυτό της ψηφιακής σύγκλισης, διαμορφώνοντας καθοριστικά τη ζήτηση, η οποία ήταν μεγάλη, αλλά και επιβεβαίωσε την τάση για mobile και οικονομικά μοντέλα.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, συνολικά η αγορά PCs παρουσίασε αύξηση σε πωλήσεις τεμαχίων που προσεγγίζει το 27% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με τον αντίστοιχο τζίρο να εμφανίζει οριακή ανάκαμψη, της τάξης του 2%.

Αναλυτικότερα και εστιάζοντας στα στοιχεία του πρώτου 7μήνου, αποτυπώνεται ξεκάθαρα η τάση τα mobile PCs να κερδίζουν συνεχώς έδαφος: +46% σε τεμάχια και +12% σε αξία, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το μερίδιο των desktop PCs περιορίζεται σημαντικά  (-23% σε τεμάχια και -20% σε αξία), με τους καταναλωτές στρέφονται συνεχώς σε οικονομικότερα μοντέλα.

Όπως τονίζει και ο κ. Βλαδίμηρος Γράβαρης της Info Quest Technologies, φέτος περισσότερο από ποτέ, το κριτήριο της τιμής αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή ενός PC. «Βέβαια, όπως πάντα τονίζουμε, η αναζήτηση του πιο φθηνού υπολογιστή, δεν σημαίνει υποχρεωτικά ότι οδηγεί σε μία σωστή αγορά. Οι ανάγκες και η χρήση που προβλέπεται να κάνει ο καθένας, πρέπει να είναι ο οδηγός για την επιλογή του κατάλληλου υπολογιστή, με τα σωστά χαρακτηριστικά και βέβαια στην σωστή τιμή (value for money). Από την άλλη, θα πρέπει να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι ιδιαίτερη βαρύτητα ασκούν και άλλα κριτήρια, όπως αυτό της ποιότητας, της αξιοπιστίας του κατασκευαστή, αλλά και της παρεχόμενης υποστήριξης του προϊόντος κατά τη διάρκεια της χρήσης του. Αναλογιστείτε απλώς πόσο πίσω θα πάει το πρόγραμμά σας στο γραφείο ή στο πανεπιστήμιο, εάν βρεθείτε μερικές ημέρες χωρίς PC, ή πόσο απογοητευτικά φτωχή θα είναι η εμπειρία σας εάν η οθόνη ή το ποντίκι σας δεν σας βοηθά να απολαύσετε ένα παιχνίδι ή μία ταινία», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Και συνεχίζει: «Στην Info Quest Technologies, με τη σειρά υπολογιστών Quest, προσπαθούμε να δώσουμε αξιόπιστες, ποιοτικές, και οικονομικές λύσεις PC, με έμφαση στην κάλυψη εξειδικευμένων απαιτήσεων. Ενδεικτικά αναφέροντας, η σειρά Quest Business, με άριστη ποιότητα υποσυστημάτων, διευρυμένη εγγύηση, πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και επιλογές σε λειτουργικό σύστημα,  είναι ιδανική για γραφεία, η σειρά Quest All-in-One περιλαμβάνει υπολογιστές όλα-σε-ένα, με μεγάλες, υψηλής ποιότητας οθόνες και είναι ιδανική  για χρήση σε  σημεία λιανικής, reception κ.α., η σειρά Quest Gamestation , όπως λέει και το όνομά της περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο για  extreme Gaming, ενώ η σειρά Quest X, είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμη με τη χρήση ενός προηγμένου configurator, ώστε ο κάθε χρήστης να διαμορφώνει τον υπολογιστή του όπως τον θέλει. Κοινός παρανομαστής σε όλες της σειρές, βέβαια, η εγγύηση ποιότητας της Info Quest Technologies, το  υψηλών προδιαγραφών σέρβις και οι υπηρεσίες υποστήριξης».

Πηγή:www.protothema.gr

Comments are closed.