Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Αργυρό μετάλλιο για την ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ

28 Αύγ 2015

Αργυρό μετάλλιο για την ομάδα ρομποτικής Pandora του ΑΠΘ

Posted by with - in News

H ερευνητική ομάδα ρομποτικής, Pandora, του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ)της Πολυτεχνικής Σχολής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό Robocup Resue 2015.

Στόχος του διαγωνισμού, που συγκεντρώνει συμμετοχές από τους χώρους της Ρομποτικής, της Μηχατρονικής, των Ευφυών Συστημάτων και της Τεχνητής Νοημοσύνης, είναι η ανάπτυξη ενός ή περισσοτέρων ρομποτικών οχημάτων, τα οποία μπορούν να πλοηγούνται σε χώρους όπου έχουν υποστεί καταστροφές και να ανιχνεύουν επιζώντες.

Η ομάδα Pandora διαγωνίστηκε στην κατηγορία αυτόνομων ρομποτικών οχημάτων και πήρε τη 2η θέση στο διαγωνισμό που έγινε στο Hefei της Κίνας. Στον τελικό συγκέντρωσε σχεδόν την ίδια βαθμολογία με την ομάδα Hector του πανεπιστημίου του Darmstadt και πλησίασε βαθμολογικά πολύ κοντά στην κορυφή.

Η ερευνητική ομάδα ρομποτικής Pandora του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συστάθηκε το 2007. Σήμερα, απαρτίζεται από τον Αν. Καθηγητή Λουκά Πέτρου, τον Επίκ. Καθηγητή Ανδρέα Συμεωνίδη, τον Επίκ. Καθηγητή Χαράλαμπο Δημούλα, τον Δρ. Εμμανουήλ Τσαρδούλια, καθώς και από 22 προπτυχιακούς φοιτητές του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ.

Η ομάδα Pandora είχε συμμετάσχει στο παρελθόν τέσσερις φορές Στον διαγωνισμό RoboCup Rescue, (2008, 2009, 2011, 2013) και είναι η δεύτερη φορά που κατακτά τη 2η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πηγή: www.ert.gr

Comments are closed.