Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Ανθεκτικό στο νερό θα είναι το «έξυπνο» ρολόι της LG

22 Απρ 2014

Ανθεκτικό στο νερό θα είναι το «έξυπνο» ρολόι της LG

Posted by with - in News

Περισσότερες λεπτομέρειες γνωστοποίησε η LG για το G Watch, το πρώτο της «έξυπνο» ρολόι και ένα από τα smartwatch που ανακοινώθηκαν παράλληλα με την παρουσίαση του λειτουργικού Android Wear της Google.

Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει για το γκάτζετ η κορεατική εταιρεία, το G Watch θα είναι ανθεκτικό στη σκόνη και το νερό, ώστε να μπορεί ο κάτοχός του να συνεχίζει να το φορά «σε ακραίες συνθήκες».

Στην ιστοσελίδα αναφέρεται επίσης πως το ρολόι θα έχει διαρκώς ενεργοποιημένη την οθόνη του, χωρίς ωστόσο να αναφέρεται η αυτονομία του και επομένως η επίδραση που θα έχει αυτή η επιλογή στη διάρκεια «ζωής» της μπαταρίας του.

Επικαλούμενα δηλώσεις στελεχών της LG, σάιτ τεχνολογίας όπως το Pocket-lint υποστηρίζουν ήδη από τις αρχές Απριλίου πως το smartwatch θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Ιούλιο, με τιμή μικρότερη από τα 300 δολάρια. Το G Watch ανακοινώθηκε παράλληλα με την παρουσίαση του Android Wear, μιας παραλλαγής του λειτουργικού της Google ειδικά για τα «έξυπνα» ρολόγια.

Το Android Wear δανείζεται βασικά χαρακτηριστικά του Android για τα smartphone και tablet, τα οποία έχουν προσαρμοσθεί στο γεγονός ότι τα smartwatch έχουν μικρή οθόνη και μικρότερη μπαταρία από τις άλλες «έξυπνες» συσκευές, με συνέπεια να πρέπει να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερη ενέργεια κατά τη λειτουργία τους. Βασικοί πυλώνες σε αυτή την έκδοση είναι ο «ψηφιακός βοηθός» Google Now και η μηχανή αναζήτησης, η οποία υποστηρίζει αναγνώριση ομιλίας.

Εκτός από το G Watch, αντίστοιχα γκάτζετ αναπτύσσουν επίσης η Samsung, η Motorola, η Asus και η HTC.

Πηγή: kathimerini.gr

Comments are closed.