Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Δημιουργήστε το δικό σας DropBox

11 Φεβ 2014

Δημιουργήστε το δικό σας DropBox

Posted by with - in Tutorials

Μοιραστείτε τα αρχεία που επιθυμείτε ή δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας με την βοήθεια του DropBox.

Ας ξεκινήσουμε όμως με το τι είναι το DropBox;

Το DropBox είναι κοινόχρηστος ιντερνετικός φάκελος που σας επιτρέπει να κάνετε κοινόχρηστους έναν ή περισσότερους φακέλους του υπολογιστή σας, και να έχετε πρόσβαση σε αυτούς μέσω διαδικτύου. Η δωρεάν έκδοση της υπηρεσίας, σας προσφέρει 2GB χώρο στο internet. Το DropBox μπορείτε να το έχετε στον υπολογιστή σας,σε tablet και smartphones όπως: iPad, iPhone, Android, Blackberry.

Εγκατάσταση του DropBox

1. Πηγαίνουμε στην επίσημη σελίδα του DropBox www.dropbox.com και πατάμε Download και αποθηκεύουμε το πρόγραμμα εγκατάστασης.
dp1

2.Κάντε κλικ στο αρχείο που κατέβηκε, για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
dp2

dp3

3.Στο τέλος της εγκατάστασης θα σας ερωτηθεί αν έχετε λογαριασμό στο DropBox.

dp4

4. Αν δεν έχετε λογαριασμό, δημιουργείστε έναν (αν έχετε, πηγαίνετε στο επόμενο βήμα) Δώστε τα στοιχεία που σας ζητάει και πατήστε «Next».
dp5

5. Αν έχετε ήδη λογαριασμό στο Dropbox, εισάγετε τα στοιχεία σας για να συνδεθείτε.
dp6

6. Επιλέξτε το βασικό πακέτο των 2GB που είναι δωρεάν.
dp7

Μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στο σύντομο tour του DropBox αν θέλετε.

9. Επιλέξτε αν θέλετε να εμφανίζεται συντόμευση του DropBox στην επιφάνεια εργασίας σας και τοποθετήστε τον φάκελο του DropBox όπου θέλετε. Εξ ορισμού, ο φάκελος τοποθετείται στον φάκελο My Documents.
dp8

Κάθε φορά που θα  ανοίγετε τον υπολογιστή σας και θα είστε συνδεδεμένοι στο Internet, το DropBox θα συγχρονίζει κάθε καινούριο αρχείο που προστίθεται στον φάκελό σας. Εάν έχετε βάλει κάποιο αρχείο και περιμένετε να συγχρονιστεί με το DropBox και θελήσετε να κλείσετε τον υπολογιστή, μην διστάσετε να το κάνετε. Όταν ξανανοίξετε τον υπολογιστή σας, θα συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε.
dp15

Χρήση του DropBox

Όταν θέλετε να συνδεθείτε στο DropBox μέσω κάποιου web-browser.

Πληκτρολογείτε την διεύθυνση https://www.dropbox.com/ και κάνετε signIn με τα στοιχεία του λογαριασμού που έχετε ή είχατε δημιουργήσει.

– Στο γραφικό περιβάλλον που εμφανίζεται στην οθόνη σας, στην επιλογή «Files» σας δίνεται η δυνατότητα να δημιουργήσετε φακέλους, να ανεβάσετε, να μετακινήσετε, να διαγράψετε και γενικά να διαχειριστείτε τα δεδομένα σας εύκολα και γρήγορα.
files

– Στην επιλογή photos μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες που έχετε αποθηκευμένες ή/και μοιράζεστε.

– Μια άλλη δυνατότητα που σας δίνει το DropBox, είναι να μοιράζεστε συγκεκριμένα αρχεία με συγκεκριμένους χρήστες του DropBox. Τοποθετείστε τα αρχεία στον φάκελο «Shared» που βρίσκεται μέσα στον φάκελο “My DropBox”. Τα αρχεία που μοιράζεστε μπορείτε να τα διαχειριστείτε μέσα από την επιλογή «Sharing»
sharing

– Κάθε αλλαγή που κάνετε στο DropBox σας, καταγράφετε στην καρτέλα «Events», απ όπου μπορείτε να κάνετε επαναφορά παλαιότερων αρχείων. Το DropBox κρατάει ιστορικό όχι μόνο για τα αρχεία που υπάρχουν ήδη στον φάκελό σας αλλά και για αυτά που διαγράφηκαν. Η επαναφορά των αρχείων είναι για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, που σημαίνει ότι μπορεί να μην μπορείτε να επαναφέρετε αρχεία τα οποία είχαν διαγραφεί πριν από 1 μήνα για παράδειγμα.
db4

– H επιλογή “Get Started” περιέχει κάποια βήματα που σας κατευθύνουν σχετικά με την χρήση του DropBox.
10

Comments are closed.