Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Το Μήνυμα θα Αυτοκαταστραφεί: Προστατέψτε την Επικοινωνία σας σαν Κατάσκοπος!

13 Ιαν 2014

Το Μήνυμα θα Αυτοκαταστραφεί: Προστατέψτε την Επικοινωνία σας σαν Κατάσκοπος!

Posted by with - in News

Τι κοινό έχουν οι σειρές Αστυνόμος Σαΐνης και Επικίνδυνες Αποστολές? Στην αρχή κάθε τηλεοπτικού επεισοδίου, ο Αστυνόμος Σαΐνης και ο Επικίνδυνος Απόστολος αντίστοιχα (ή όπως αλλιώς τον έλεγαν) λάμβαναν ένα υπέρ-μυστικό μήνυμα με την επόμενη αποστολή τους. Λίγα δευτερόλεπτα αφότου το διάβαζαν, το μήνυμα αυτοκαταστρεφόταν. Και, μπορεί κανείς από εμάς να μην είναι υπερκατάσκοπος ή ρομποτικός ατζαμής, αλλά αν θέλουμε να κρατήσουμε την ψηφιακή μας επικοινωνία εμπιστευτική, ιδού 4 υπηρεσίες που μας επιτρέπουν να στείλουμε μηνύματα μιας χρήσης ή με ημερομηνία λήξης.

Privnote

Το Privnote είναι μια εξαιρετικά απλή υπηρεσία, χωρίς φρου-φρου κι αρώματα. Χωρίς να χρειάζεται να φτιάξουμε λογαριασμό, γράφουμε το μήνυμά μας σε απλό κείμενο, και η υπηρεσία παράγει μία μοναδική διεύθυνση URL. Μετά την πρώτη επίσκεψη, το μήνυμα διαγράφεται οριστικά και η διεύθυνση παύει να λειτουργεί. Όσο όμως μείνει ανοιχτή η σελίδα, το μήνυμα θα συνεχίσει να προβάλλεται.

Το Privnote μας δίνει και την επιλογή να ενημερωθούμε με email όταν διαβαστεί το μήνυμά μας. Μηνύματα που δεν έχουν διαβαστεί εντός 30 ημερών, διαγράφονται αυτόματα.

ReadOnce

 

To ReadOnce παράγει μηνύματα που διαρκούν το πολύ 1 λεπτό (για την ακρίβεια, ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου λιγότερο) από τη στιγμή που θα τα ανοίξει κάποιος – και, μάλιστα, καταστρέφονται μπροστά στα μάτια του, οπότε αν θέλετε να εκνευρίσετε κάποιον, γράψτε του ένα κατεβατό, και δείτε την έκφρασή του καθώς θα μείνει στη μέση.

Εκτός από κείμενο, μπορείτε να στείλετε και εικόνες. Επίσης, το ReadOnce χρησιμοποιεί το API του bit.ly για να δημιουργήσει αυτόματα shortened links.

Αν το μήνυμα δεν διαβαστεί, διαγράφεται αυτόματα μετά από 5 ημέρες.

Cloakmy

 

Εξαιρετικά ευέλικτη υπηρεσία που μας δίνει αρκετές επιλογές. Μπορούμε να δημιουργήσουμε μηνύματα σε Rich Text ή HTML που να διαρκούν κάποια συγκεκριμένη ώρα, που να έχουν ημερομηνία έναρξης και λήξης, μηνύματα που καταστρέφονται αυτόματα αφού διαβαστούν, ή και μηνύματα που θα καταστραφούν μόνο αν τα σβήσουμε χειροκίνητα.

Επίσης, μπορούμε προαιρετικά να προστατέψουμε τα μηνύματά μας με password – το οποίο, για μέγιστο εκνευρισμό, θα μπορούσαμε να το στείλουμε στον παραλήπτη με το ReadOnce και διάρκεια 3 δευτερόλεπτα ;-)

DestructingMessage

 

Και η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παράγει μηνύματα που κρατούν ένα μικρό χρονικό διάστημα, με μέγιστη διάρκεια τα 5 λεπτά. Σε αντίθεση με το ReadOnce, εδώ το μήνυμα έχει αντίστροφη μέτρηση για το πόσο ακριβώς θα κρατήσει

Εκτός από ένα link για το μήνυμά μας, μας δίνει την επιλογή να στείλουμε απευθείας το σύνδεσμο με email.

Και άλλα πολλά

Στην έρευνά μου βρήκα τουλάχιστον άλλες τόσες αντίστοιχες υπηρεσίες, καμία όμως δεν προσέφερε κάτι διαφορετικό σε σχέση με τις παραπάνω.

Αν έχετε βρει κάποια αντίστοιχη σελίδα που πραγματικά να διαφέρει όσον αφορά τις υπηρεσίες της, γράψτε τη μας στα σχόλια, και θα την προσθέσουμε.

Αν μάλιστα βρείτε και υπηρεσία στην οποία όταν το μήνυμα αυτοκαταστραφεί να βγάζει καπνό και να παίζει μετά τη μουσική των Επικίνδυνων Αποστολών, τότε ακόμα καλύτερα :D

Πηγή: pcsteps.gr

Comments are closed.