Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

H Microsoft διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα- Ανοίγουν 550 θέσεις εργασίας

28 Νοέ 2013

H Microsoft διευρύνει την παρουσία της στην Ελλάδα- Ανοίγουν 550 θέσεις εργασίας

Posted by with - in News

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα ανάμεσα στον πρόεδρο της Microsoft Κεντροανατολικής Ευρώπης Don Grantham και τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Grantham επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εταιρείας ότι θα στηρίξει την ελληνική οικονομία , ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προγράμματα της Μicrosoft για την εκπαίδευση – κατάρτιση ανέργων σε νέες τεχνολογίες, καθώς και στη δημιουργία 550 θέσεων εργασίας με την έναρξη λειτουργίας του Contact Center στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα , η Microsoft εστίασε στο πρόβλημα της ανεργίας και δεσμεύτηκε να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια που θα ενισχύσουν την κατάρτιση των ανέργων σε νέες τεχνολογίες για να απορροφηθούν πιο εύκολα στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσα από το πρόγραμμα e-skills θα παρέχονται 400 και πλέον μαθήματα Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ενώ προβλέπεται να εκπαιδευθούν περίπου 500.000 άνεργοι μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Στην συνάντηση ιδιαίτερη μνεία έγινε και στην έναρξη λειτουργίας του contact center της εταιρείας στην Αθήνα, σε συνεργασία με την Teleperfomance Ελλάς, το οποίο παρέχει πολλαπλή υποστήριξη σε πελάτες της Microsoft, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Στη παρούσα φάση δημιουργούτναι 350 θέσεις εργασίας και σε πλήρη ανάπτυξη θα φθάσουν τις 550 σε πλήρη ανάπτυξη.

Tαυτόχρονα μέσα από το Κέντρο Καινοτομίας η Μicrosoft στηρίζει πάνω από 200 start Glossary Link ups και περισσότερους από 2000 νέους επιστήμονες, με νέες τεχνολογίες και συμβουλές επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες: greekinformatics.gr

Comments are closed.