Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Δύο εκατ. πωλήσεις για τον «υπολογιστή των 35 δολαρίων»

19 Νοέ 2013

Δύο εκατ. πωλήσεις για τον «υπολογιστή των 35 δολαρίων»

Posted by with - in News

Το λιλιπούτειο Raspberry Pi διατίθεται και στην Ελλάδα.

Το φράγμα των 2 εκατομμυρίων πωλήσεων ξεπέρασε ο Raspberry Pi, ο «υπολογιστής τσέπης» που λανσάρισε τον Φεβρουάριο του 2012 το αγγλικό κοινωφελές ίδρυμα Raspberry Pi Foundation. Στόχος του ιδρύματος ήταν να δώσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που δίνει η πληροφορική.

Κάτι που φαίνεται πως κατάφερε και με το παραπάνω, καθώς τα λιλιπούτεια κομπιούτερ που έχουν διατεθεί έφτασαν τα 2 εκατομμύρια, τέσσερις μήνες νωρίτερα από τις προβλέψεις του Raspberry Pi Foundation. Κάτι το οποίο οφείλεται σίγουρα και στην τιμή του, η οποία στην Αγγλία κινείται στις 30 λίρες και στις ΗΠΑ ξεκινά από τα 35 δολάρια.

Ο υπολογιστής συνδέεται ακόμη και στην τηλεόραση, ενώ διαθέτει θύρα Ethernet για ενσύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ και δύο θύρες USB για την προσθήκη πληκτρολογίου και ποντικιού. Στη βασική του έκδοση, είναι εξοπλισμένος με επεξεργαστή 700 MHz και μνήμη RAM 256 MB. Δύο εξαρτήματα που είναι αρκετά για να επιτελεί τις βασικές λειτουργίες ενός κομπιούτερ – επιτρέποντας έτσι στον χρήστη του να πλοηγείται στο Ιντερνετ, να αναπαράγει βίντεο HD, να γράφει κείμενα ή να παίζει βιντεογκέιμ.

Ο Raspberry Pi κυκλοφορεί επίσης και σε μια αναβαθμισμένη παραλλαγή, με μνήμη RAM 512 ΜΒ. Επίσης, πλέον υπάρχουν στην αγορά αρκετά αξεσουάρ (π.χ. θήκες) και συμβατά περιφερειακά – όπως κάμερες.

Το κομπιούτερ τσέπης κυκλοφορεί και στην Ελλάδα, σε τιμές που ξεκινούν από τα 28 ευρώ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kathimerini.gr

Comments are closed.