Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Η online υπηρεσία ενοικίασης ταινιών PameOdeon στις «έξυπνες» τηλεοράσεις Samsung

10 Οκτ 2013

Η online υπηρεσία ενοικίασης ταινιών PameOdeon στις «έξυπνες» τηλεοράσεις Samsung

Posted by with - in News

H Samsung Electronics Hellas και η Odeon παρουσίασαν σήμερα επίσημα σε ειδική εκδήλωση το PameOdeon, την πρώτη ελληνική υπηρεσία online ενοικίασης και προβολής βιντεοταινιών (Video on Demand) σε «έξυπνη» τηλεόραση (Smart TV).

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στους κατόχους των τηλεοράσεων Samsung Smart TV από τον Ιούλιο και σήμερα έχει ήδη διαθέσιμες περισσότερες από 700 ταινίες, μεταξύ των οποίων παραγωγές μεγάλων κινηματογραφικών στούντιο από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ το περιεχόμενο της υπηρεσίας ανανεώνεται διαρκώς.
Η Samsung εξασφάλισε το PameOdeon κατ’ αποκλειστικότητα για τις τηλεοράσεις της μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ υπάρχει το ενδεχόμενο η αποκλειστική συνεργασία των δύο εταιρειών να επεκταθεί και για τους επόμενους μήνες. Όπως συμβαίνει και με την πρόσβαση της υπηρεσίας από PC ή «έξυπνες» συσκευές Android (η εφαρμογή για iOS αναμένεται σύντομα), η ενοικίαση των ταινιών έχει ισχύ 48 ωρών, χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο δεν υπάρχει κανένα όριο στον αριθμό που ο καταναλωτής θα επιλέξει να δει την ταινία την οποία ενοικίασε.

Η προεπιλεγμένη ανάλυση των ταινιών είναι HD (720p), για την οποία απαιτούνται ιντερνετικές συνδέσεις με ταχύτητα μεγαλύτερη από 1,5 Mbps. Στην περίπτωση πιο αργών συνδέσεων, οι ταινίες μπορούν να αναπαραχθούν σε SD ανάλυση, για την οποία απαιτείται κατ’ ελάχιστο ταχύτητα 0,9 Mbps.

Όπως ανέφερε ο Ιάσονας Φρυδάκης, στέλεχος της Samsung Electronics Hellas, η υπηρεσία VoD (Video on Demand) είναι ανάμεσα στις τρεις πιο δημοφιλείς κατηγορίες που προσφέρονται στις Samsung Smart TV.

Η υπηρεσία PameOdeon είναι διαθέσιμη στην κατηγορία Video του Samsung Apps, του ηλεκτρονικού καταστήματος εφαρμογών για τα μοντέλα Samsung Smart TV και Smart Blu ray 2013, 2012 και 2011.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kathimerini.gr

Comments are closed.