Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Galaxy Round: Smartphone με κυρτή οθόνη από τη Samsung

10 Οκτ 2013

Galaxy Round: Smartphone με κυρτή οθόνη από τη Samsung

Posted by with - in News

Το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα.

Το πρώτο στον κόσμο smartphone με κυρτή οθόνη ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες η Samsung. Ο λόγος για το Galaxy Round, ένα κινητό τηλέφωνο με καμπύλο προφίλ και μέγεθος 5,7 ίντσες.
Σύμφωνα με την κορεατική εταιρεία, το ιδιαίτερο σχήμα του τηλεφώνου κάνει πιο εύκολη τη χρήση του με το ένα χέρι. Επίσης, το Galaxy Round ενσωματώνει λειτουργίες που επιτρέπουν στους κατόχους του να ελέγχουν τα μηνύματά και τις αναπάντητες κλήσεις τους, ακόμη κι όταν η οθόνη είναι απενεργοποιημένη.

Το νέο μοντέλο θα διατεθεί στη Νότια Κορέα, σε τιμή περίπου 740 ευρώ, χωρίς η Samsung να έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής αν θα το διαθέσει και σε άλλες αγορές.

Η κατασκευή του έγινε δυνατή χάρις στην οθόνη τεχνολογίας OLED που ενσωματώνει, η οποία μπορεί να καμφθεί ώστε να πάρει καμπύλο σχήμα. Χρησιμοποιώντας το ίδιο τύπου πάνελ, ανάλογα μοντέλα έχει στα σκαριά και η LG, στα οποία και πάλι η κυρτή οθόνη θα είναι σταθερή, καθώς και σε αυτά η «πλάτη» τους θα είναι άκαμπτη.

Απώτερος στόχος των εταιρειών είναι να χρησιμοποιήσουν οθόνες OLED για την κυκλοφορία εύκαμπτων τηλεφώνων. Μάλιστα, η LG έχει ανακοινώσει πως αυτό θα συμβεί μέσα στο 2014.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kathimerini.gr

Comments are closed.