Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Apple: Θύμα χάκερ η ιστοσελίδα της-Προειδοποίησε για κλοπή προσωπικών δεδομένων

23 Ιούλ 2013

Apple: Θύμα χάκερ η ιστοσελίδα της-Προειδοποίησε για κλοπή προσωπικών δεδομένων

Posted by with - in News

Η Apple προειδοποίησε τους προγραμματιστές εφαρμογών για τα προϊόντα της ότι η ιστοσελίδα τους έπεσε θύμα χάκερ και ότι οι πληροφορίες που τούς αφορούν ίσως έχουν κλαπεί.

«Την Πέμπτη ένας χάκερ προσπάθησε να αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των προγραμματιστών που είναι εγγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα μας», τονίζει η Αpple σε χθεσινή ανακοίνωσή της.

Αντιδρώντας σ’ αυτήν την επίθεση στον κυβερνοχώρο, η Apple τονίζει ότι έκλεισε προσωρινά την ιστοσελίδα της για να ελέγξει το λογισμικό της και να αποκαταστήσει τη βάση δεδομένων της.

Σύμφωνα με την Aplle, τα «ευαίσθητα» προσωπικά δεδομένα στην ιστοσελίδα της είναι αποκρυπτογραφημένα και οι χάκερς δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Προειδοποιεί πάντως ότι οι χάκερς «μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα ονόματα και επίσης σε ορισμένες ταχυδρομικές ή ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προγραμματιστών». Τονίζει ακόμα ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις πληροφορίες που συνδέονται με τους πελάτες των προϊόντων της.

“Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία που προκάλεσε η διακοπή αυτή και πιστεύουμε ότι η ιστοσελίδα των προγραμματιστών θα επαναλειτουργήσει σύντομα», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Αpple.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kathimerini.gr

Comments are closed.