Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Phablet 6,4 ιντσών από τη Sony

26 Ιούν 2013

Phablet 6,4 ιντσών από τη Sony

Posted by with - in News

Το Xperia Z Ultra είναι αδιάβροχο και έχει τη μεγαλύτερη οθόνη ανάλυσης 1080p.

Την έκθεση Mobile Asia Expo επέλεξε η Sony για να παρουσιάσει τη νέα της πρόταση στην κατηγορία των phablet, δηλαδή στην κατηγορία των «έξυπνων» συσκευών που με τις διαστάσεις τους κατατάσσονται ανάμεσα στα tablet PC και τα smartphone.

Ο λόγος για το 6,4 ιντσών Xperia Z Ultra, το οποίο έχει πάχος 6,5 χιλιοστά, οθόνη Full HD και κύρια κάμερα ανάλυσης 8 megapixel. Ο χρήστης του μπορεί να κρατά χειρόγραφες σημειώσεις, επιστρατεύοντας οποιοδήποτε συμβατικό στιλό ή μια ειδική γραφίδα. Επίσης, το Xperia Z Ultra είναι αδιάβροχο, αντέχοντας σε βάθος 1,5 μέτρου για μισή ώρα.

Για όσους θεωρούν πως μια τόσο μεγάλη συσκευή θα είναι μάλλον δύσχρηστη, η ιαπωνική εταιρεία προέβλεψε το SBH52, ένα ακουστικό που επικοινωνεί μέσω Bluetooth με το κινητό, ώστε να μπορεί κανείς να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις και να ακούει μουσική χωρίς να χρειάζεται να βγάλει το νέο Xperia Z από την τσάντα του. Μάλιστα, για μεγαλύτερη ευκολία, η σύζευξη του αξεσουάρ με το phablet γίνεται μέσω NFC.

Με το Xperia Z Ultra, η ιαπωνική εταιρεία ακολούθησε τη στρατηγική αρκετών ακόμη κατασκευαστών, οι οποίοι τον τελευταίο καιρό λανσάρουν καινούρια Android phablet με ολοένα μεγαλύτερο μέγεθος – όπως η Huawei με το 6,1’’ Ascend Mate, η ZTE με το 5,7’’ Grand Memo, η Asus με το 6’’ FonePad Note και η Samsung με το 6,3’’ Galaxy Mega.

Εξάλλου, σύμφωνα με την Transparency Market Research, οι πωλήσεις των phablet θα συνεχίσουν να αυξάνονται, φτάνοντας τις 400 εκ. συσκευές το 2018, από 150 εκ. που ήταν το 2012.

Η νέα συσκευή αναμένεται από τον Σεπτέμβριο στην Ευρώπη, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινωθεί η τιμή της.

Περισσότερες πληροφορίες: www.kathimerini.gr

Comments are closed.