Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Το ελαφρύτερο ultrabook 13,3’’ με οθόνη αφής από τη Sony

10 Ιούν 2013

Το ελαφρύτερο ultrabook 13,3’’ με οθόνη αφής από τη Sony

Posted by with - in News

Το VAIO Pro 13 θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι, όπως και τα VAIO Duo 13 και VAIO Fit.

Το πιο ελαφρύ ultrabook με οθόνη αφής στον κόσμο, ένα νέο «υβριδικό» ultrabook με αυτονομία 15 ωρών και ένα λεπτό notebook με ιδιαίτερες δυνατότητες στην αναπαραγωγή ήχου, είναι τα τρία καινούρια προϊόντα που ανακοίνωσε η Sony. Τα μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να είναι ακόμη γνωστές οι τιμές τους.

Μόλις 1.060 γραμμάρια ζυγίζει το 13,3’’ VAIO Pro 13, καθώς είναι κατασκευασμένο από σκληρά και ανθεκτικά ανθρακονήματα, με συνέπεια να είναι το ελαφρύτερο ultrabook με οθόνη αφής σε αυτές τις διαστάσεις. Παρά το μικρό του βάρος, έχει πολύ μεγάλη ισχύ, χάρη στον επεξεργαστή τέταρτης γενιάς IntelCore που διαθέτει, ενώ ενσωματώνει εξαιρετικής ποιότητας οθόνη Full HD, τεχνολογίας Triluminos.

Η μεγάλη σε διάρκεια μπαταρία προσφέρει έως και 8 ώρες εργασίας στο VAIO Pro 13, για το οποίο διατίθεται μια προαιρετική μπαταρία που διπλασιάζει το χρόνο λειτουργίας του, μέχρι τις 18 ώρες. Το ultrabook υπόσχεται επίσης εξαιρετικό ήχο, χάρη στη λειτουργία ClearAudio+ και δίνει τη δυνατότητα μετατροπής μιας σύνδεσης Ethernet σε ασύρματο hotspot.

Από την άλλη πλευρά, το 13,3 ιντσών «υβριδικό» VAIO Duo 13 διαθέτει ένα μοναδικό σχεδιασμό Surf Slider, με τον οποίο μπορείτε αδιάλειπτα να μεταφέρεστε από τη λειτουργία slate στη λειτουργία πληκτρολογίου, και αντίστροφα, για να εργάζεστε καλύτερα, όπως σας αρέσει. Παράλληλα, συνοδεύεται από ψηφιακή γραφίδα, ενώ δίνει τέλος στη χρήση των κωδικών ασφαλείας, αφού χάρη στην αναγνώριση προσώπου μπορεί να «καταλαβαίνει» τον ιδιοκτήτη του.

Εκτός από το Surf Slider, «σήμα κατατεθέν» του Duo 13 είναι η αυτονομία του, η οποία αγγίζει τις 15 ώρες. Με καινοτόμα τεχνολογία αναμονής, μπορείτε, απλώς, να πατήσετε το κουμπί power για να περάσει σε λειτουργία ύπνου για εξοικονόμηση ενέργειας, ενώ θα συνεχίσει να είναι συνδεδεμένος στο Internet και να σας ειδοποιεί για νέα email και ενημερώσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όταν θα είστε έτοιμοι, το VAIO® Duo 13 «ξυπνάει» σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και συνδέεται άμεσα για να μάθετε τα τελευταία νέα, τον καιρό και τις ειδήσεις.

Στους χρήστες που αναζητούν ένα λεπτό notebook με ισχυρό ήχο για να ακούν μουσική, ή ένα κομψό notebook με οθόνη αφής για να απολαμβάνουν την καλύτερη εμπειρία πολυμέσων, απευθύνεται το νέο VAIO Fit, με οθόνη μεγέθους 14 και 15,5 ιντσών. Το VAIO Fit 14E/15E ενσωματώνει μεγάλα ηχεία, τα οποία χαρίζουν πλουσιότερο και ρεαλιστικότερο ήχο. Από την άλλη πλευρά, το VAIO Fit 14/15 διαθέτει ένα υβριδικό HDD, που συνδυάζει μεγάλη ταχύτητα και υψηλή χωρητικότητα.

Όλα τα VAIO Fit διαθέτουν τεχνολογία Near Field Communication (NFC), και επιτρέπουν γρήγορη ανταλλαγή URL στο Internet, επίσης απλοποιούν τη σύνδεση, μέσω Bluetooth®, με άλλες συσκευές. Παράλληλα, τα VAIO Fit 14/15 ενσωματώνουν οθόνη αφής, όπως και ορισμένες εκδόσεις των VAIO Fit 14E/15E.

Περισσότερες πληροφορίες: kathimerini.gr

Comments are closed.