Καλώς ήρθατε στην σελίδα της Tech Place

Αυτόματος μεταφραστής από τη Microsοft για τα Windows 8

10 Ιούν 2013

Αυτόματος μεταφραστής από τη Microsοft για τα Windows 8

Posted by with - in News

Η εφαρμογή υποστηρίζει 40 και πλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

Το λανσάρισμα της εφαρμογής Bing Translator για υπολογιστές και tablet με Windows 8 ανακοίνωσε η Microsoft. Διαθέσιμη από το online κατάστημα Windows Store, η δωρεάν application έχει σχεδόν τις ίδιες λειτουργίες με το αντίστοιχο πρόγραμμα για κινητά με Windows Phone 8. Επίσης, υποστηρίζει 40 και πλέον γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.

Ο χρήστης μπορεί να αξιοποιήσει την εφαρμογή για να μεταφράσει ιστοσελίδες ή να αποδώσει σε μία ξένη γλώσσα τις προτάσεις που θα πληκτρολογήσει ο ίδιος. Στη δεύτερη περίπτωση, το Bing Translator μπορεί επίσης να εκφωνήσει το μεταφρασμένο κείμενο.

Επιπλέον, η application έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την κάμερα του υπολογιστή, αναγνωρίζοντας αυτόματα τις προτάσεις που φαίνονται κάθε φορά στο κάδρο (π.χ. μια πινακίδα), ώστε να προβάλλει τη μετάφρασή τους στην ίδια θέση πάνω στην οθόνη. Η συγκεκριμένη λειτουργία, ωστόσο, προς το παρόν δουλεύει για προτάσεις που είναι γραμμένες μόνο σε 7 γλώσσες (κινεζικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά).

Παράλληλα, αν και το Bing Translator χρειάζεται σύνδεση στο ίντερνετ, μπορεί κανείς να κατεβάσει «μεταφραστικά πακέτα» για να τη χρησιμοποιεί και offline. Αυτή τη στιγμή τα «μεταφραστικά πακέτα» καλύπτουν τις ίδιες 7 γλώσσες με τη λειτουργία «επαυξημένης πραγματικότητας».

Η Microsoft στο μέλλον σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των γλωσσών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν offline αλλά και μέσω της κάμερας. Επίσης, θα προσθέσει τη δυνατότητα αναγνώρισης ομιλίας, ώστε ο χρήστης απλώς να εκφωνεί τις προτάσεις που θέλει να μεταφραστούν.

Περισσότερες πληροφορίες: kathimerini.gr

Comments are closed.